Obiective

COGEN Romania reuneste furnizori de energie electrica si termica precum si societati comerciale ce activeaza în domeniul cercetarii, proiectarii, dezvoltarii si modernizarii centralelor electro-termice si a distribuitorilor de energie termica.

Scopul este de a asigura un schimb optim de experienta în toate domeniile legate de termoficare si de energie electrica si termica, în special prin cogenerare.

Sunt tratate mai ales aspectele legislative si de politica energetica, cele ce privesc proiecte de optimizare si rationalizare precum si de asigurare a standardelor de calitate.

COGEN Romania este interesata în stabilirea unor standarde de ramura care sa cuprinda seturi de cerinte minimale cu acceptul tuturor celor implicati. Acestea vor fi incluse într-o culegere de standarde editate de catre COGEN Romania ca fiind “cele mai bune practici în domeniu”. Acest proces este unul continuu, ce presupune si aducerea la zi a prevederilor cu o atentie speciala în ce priveste utilizatorul.

COGEN Romania face lobby pentru ramura de generare energie electrica si termica, precum si pentru termoficare. Se asigura sprijin pentru membrii asociatiei prin exercitarea activitatii de lobby în zona politicului, a legislatiei, a statutului tehnic si celui economic. Aceasta include cooperarea cu organizatiile internationale in domeniu.

COGEN Romania participa în proiecte de cercetare si studii în domeniul termoficarii (inclusiv cogenerare) si promoveaza integrarea tuturor grupurilor interestate. De asemenea pune la dispozitia membrilor sai documentele rezultate din activitatea de cercetare nationala si internationala.

COGEN Romania dispune de experinta în domeniul termoficarii si promoveaza schimburile de experienta în orice mod posibil. Pentru acest scop COGEN Romania organizeaza întâlniri, seminarii, sesiuni de lucru. La fiecare 2 ani organizeaza o conferinta pe teme de termoficare si cogenerare care se adreseaza tuturor celor ce activeaza în aceste domenii si care pot astfel sa-si împartaseasca experinta acumulata în activitate.

COGEN Romania contribuie la publicarea revistei cu aparitie trimestriala "Euroheat & Power Romania".

sigla

Asociația profesională

COGEN România

a Producătorilor 

de energie

electrica si termica

în cogenerare