Stiri

26/10/2020

Adresa Cogen pentru membrii romani ai Parlamentului European

Descarca aici

20/08/2020

În tăcere şi într-un condamnabil anonimat a mai plecat astăzi dintre noi, încă un corifeu al energeticii româneşti, prof. dr. ing. VICTOR ATHANASOVICI.

De o integritate profesională şi umană de referinţă, profesorul VICTOR ATHANASOVICI a contribuit nemijlocit şi în mod esenţial, în cadrul facultăţii de Energetică din UPB, la creşterea şi afirmarea multor generaţii de energeticieni.

Unul din cei mai vizibili susţinători ai cogenerării şi promovării tehnologiilor de înaltă eficienţă energetică, membru de onoare al COGEN ROMANIA, profesorul VICTOR ATHANASOVICI a participat personal la elaborarea multor studii şi proiecte menite să conducă la implementarea în energetica românească a celor mai noi şi eficiente tehnologii, pentru care a publicat şi prezentat fundamentări tehnice şi ştiinţifice de o înaltă ţinută academică.

Din păcate plecarea dintre noi, a profesorului nostru drag, lasă un imens gol, atât în sufletele noastre dar şi în şcoala românească de energetică, într-o vreme când nevoia de specialişti adevăraţi este mai necesară ca oricând.

Bunul Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească în pace !

 

Consiliul Director al COGEN ROMANIA

19/11/2019

Va invitam sa participati la evenimentul  Conferința internaționala cu tema: “Importanța CET-urilor pentru securitatea energetică și eficiența încălzirii centralizate. Provocări și Soluții ” Chisinau 2019

Detaliile evenimentului aici

Va rugam sa ne comunicati participarea la eveniment pana in data de 25.11.2019 pe adresa de email office@cogen.ro

Deplasarea si transportul se fac pe cont propriu

22/04/2019

Stimați Membri si Colaboratori,

Avem plăcerea să vă invităm la conferința internațională „Căldură accesibilă, eficientă și durabilă prin cogenerare: Perspective europene și lecții învățate", organizată de COGEN EUROPE, COGEN ROMANIA și ECOVIS 
CIURTIN și Asociații. Evenimentul va avea loc în București, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel (Salon A Grand Ballroom), Calea 13 Septembrie 90, Sector 5, pe data de 14 mai 2019, între orele 09:00 – 13:00.

Puteti descarca de aici detaliile evenimentului si invitatia

Puteti vizualiza mai jos comunicatele de presa: 

Comunicat in limba romana, il regasiti aici

Varianta in engleza o regasiti aici

Conferința își propune să dezbată subiecte referitoare la poluarea generată de sursele de încălzire, schema de comercializare a emisiilor de gaze cu efect de seră EU-ETS, modernizarea sistemelor de termoficare, 
producerea energiei în cogenerare de înaltă eficiență, impactul soluțiilor individuale de încălzire asupra vieții și sănătății umane, impactul legislației actuale asupra sistemelor de termoficare la nivel european și național și identificarea oportunităților și a modificărilor legislative necesare pentru promovarea celor mai eficiente soluții de 
încălzire.

La eveniment vor fi invitați atât reprezentanți ai Guvernului României, Ministerului Energiei, MDRAP, Ministerului Mediului, ANRE, Consiliului Concurenței, împreună cu oficiali europeni din domeniul energetic și al 
cogenerării invitați de către COGEN EUROPE, cât și principalii reprezentanți ai industriei energetice românești.

Vă rugăm să aveți amabilitatea de a ne comunica disponibilitatea de a participa la eveniment, până pe data de 7 mai 2019, la adresa de e-mail office@cogen.ro. Experiența și expertiza dumneavoastră vor fi de mare ajutor pentru a transforma ideile și provocările în acțiuni.

Cu deosebită considerație,

Hans Korteweg
Managing Director
COGEN Europe

Vasile Munteniță
Președinte
COGEN România

Adrian Ciurtin
Managing Partner
ECOVIS CIURTIN & Associates

07/02/2018

Romanian Energy Forum – a 4-a editie, 22 februarie 2018, Hotel Intercontinental, Bucuresti

The Diplomat - Bucharest impreuna cu ARPEE organizeaza cea de-a patra editie a forumului national dedicat in exclusivitate energiei termice - Thermal Energy Forum 2018, in data de 22 februarie, la Hotel InterContinental Bucuresti – Sala Rapsodia, incepand cu ora 08:30 AM. 

Directiva europeana revizuita (RED) subliniaza inca o data necesitatea utilizarii surselor de energie regenerabila (RES) in operarea sistemelor de incalzire si de racire precum si in infrastructura de transport. In ceea ce priveste incalzirea si racirea in sistem centralizat, RED are o abordare in 3 directii.

Este necesar ca Statele Membre sa se asigure ca autoritatile locale, nationale si regionale “vor include dispozitii pentru integrarea si utilizarea energiei regenerabile si folosirea energiei reziduale.”

Clientii sistemelor care nu sunt eficiente din punct de vedere energetic ar avea posibilitatea sa se deconecteze de la acestea in favoarea utilizarii propriilor lor surse de energie regerabila pentru incalzire si racire, dar Statele Membre pot restrange acest drept, acordandu-l doar celor carora pot demonstra ca aceste solutii proprii sunt mai eficiente energetic.

Operatorii retelelor de energie electrica trebuie, de asemenea, sa evalueze potentialul de utilizare a retelelor de incalzire si racire centralizata in scopul existentei unui echilibru si pentru motive ce tin de stocarea energiei.

In ceea ce priveste resursele de biomasa, Directiva europeana revizuita ar introduce criterii stricte de sustenabilitate aplicate folosirii biocarburantilor si biolichidelor cu emisie de gaze cu efect de sera considerate ca avand impact distinct ce trebuie cuantificat.

Prin organizarea aceastei conferinte dedicata responsabililor de politici la nivel inalt si liderilor companiilor, The Diplomat – Bucharest isi propune sa consolideze dialogul privind situatia actuala si noile oportunitati pentru sectorul de energie termica din Romania, in contextul masurilor propuse prin “Pachetul de iarna”.

Pentru mai multe detalii, va rugam sa accesati pagina evenimentului: http://thermal-conference.thediplomat.ro/

Pentru inscriere, puteti descarca formularul de aici

Agenda completa a evenimentului o puteti descarca de aici

1/09/2017

Conferinta "ENERGIA IN PRIZA” a ajuns la a V-a editie

Grupul de presa BURSA, în parteneriat cu Autoritatea Nationala de Reglementare în domeniul Energiei, organizeaza cea de-a V-a editie a Conferintei "ENERGIA ÎN PRIZA”, pe 7 septembrie 2017, începând cu ora 9:30, la Restaurantul Elisabeta din Bucuresti, Bd. Regina Elisabeta, nr. 45.

Programul il gasiti aici

1/06/2017

A treia sesiune a Simpozionului “Energie termica si cogenerare”- “Solutii echipamente si tehnologii pentru incalzirea populatiei”

Evenimentul organizat din initiativa COGEN ROMANIA, a avut ca parteneri de organizare Agentia pentru eficienta energetica din Moldova si Societatea Termoelectrica Chisinau.

Sala de festivitati a Hotelului CODRU a gazduit in timpul desfasurarii lucrarilor peste 200 de invitati.

Consiliul Director al Asociatiei multumeste pentru participare tuturor colegilor din COGEN si tuturor colaboratorilor care ne-au onorat cu prezenta lor, multumind deasemenea in mod deosebit tuturor sponsorilor evenimentului atat pentru sustinerea evenimentului cat si pentru informatiile deosebit de interesante si utile din prezentarile facute. 

17/05/2017

Simpozion Chisinau 2017, editia a-III- a

Asociatia Profesionala COGEN ROMANIA va invita la cea de-a treia editie a Simpozionului Chisinau, intitulat Soluții, echipamente și tehnologii pentru incălzirea populației, Chisinău, 26 mai 2017,   ediția a – III – a 

Mai jos, regasiti agenda evenimentului:

Agenda Chisinau 2017

18/01/2017

Thermal Energy Forum 2017,

7 MARTIE 2017, HOTEL INTERCONTINENTAL, SALA RONDA, BUCURESTI

 Publicatia The Diplomat-Bucharest organizeaza cea de-a treia editie a forumului dedicat energiei termice sub denumirea „Thermal Energy Forum 2017” in data de 7 martie 2017 la Hotel InterContinental – Sala Ronda, Bucuresti.

Agenda evenimentului o regasiti aici: Agenda

 

Formularul il puteti descarca aici: Formular Inscriere TEF

29/08/2016

Expozitia Internationala de Echipamente Electrice si Automatizari

20-23 Septembrie, Palatul Parlamentului, Bucuresti

Mai jos regasiti linkul catre invitatia online:

sus12

 23/05/2016

Forumul pentru energie termică și cogenerare,

Ediția a II-a, 23 mai 2016 


Materialele prezentate in timpul evenimentului le puteti accesa aici

04/04/2016 

ROMANIAN ENERGY AWARDS 2016

The English business magazine *The Diplomat–Bucharest* organizes the fifth edition of the gala awards for excellence in energy – *Romanian Energy Awards 2016*, to be held on *12 May at Athénée Palace Hilton Hotel,* starting *07:00 PM*.

The Awards Gala organized by The Diplomat – Bucharest is an elite event and a perfect platform to recognize, reward and celebrate the success of the most prominent firms acting in the energy and natural resources field in Romania.

Based on rigorously researched information and a Judging Panel formed of prominent names in business, government and academic society, the event established itself as a must attend in the Romanian energy events calendar.

For more information, please access http://www.energyawards.ro/ or http://www.thediplomat.ro/

23/03/2016 

ROMANIAN OUTSOURCING AWARDS FOR EXCELLENCE 2016

*Outsourcing Today*, the integrated communication platform of the business services sector, powered by The Diplomat Bucharest, presents the Next Edition of the *ROMANIAN OUTSOURCING SUMMIT* on *March 30th 2016, Hilton Hotel Bucharest*. Romania’s business services industry number of employees has got close to 70,000 and the sector made almost 1.6% of the GDP in revenue and still, the industry is set to grow: from automotive to accounting services, outsourced services are multiplying exponentially and the market is constantly evolving. Innovation is the key concept of these days and the industry is continuously evolving with a stream of new technologies and innovative approaches from shared-services to cloud sourcing, in-sourcing to hybrid sourcing, automation to service integration. Traditional outsourcing relationships have developed into strategic partnerships. The summit brings to attention the way that this fast forward evolution of the local services sector challenges the very principles on which organizations operate as well as present unparalleled growth opportunities.

For more details please visit the event web page. <http://track.sm-lists.com/click/348815/14716327/208/mbss/8ac9c52820/?u=http%3A%2F%2Foutsourcing2016.thediplomat.ro%2F>

22/07/2015

Guvernul a prelungit până în 2020 programul de termoficare.

Decizia a fost luată având în vedere necesarul de investiții în infrastructura de producere, transport și distribuție a energiei termice. De asemenea, a fost luat în considerare faptul că, din suma totală de 2,120 de miliarde de lei, prevăzută inițial prin HG nr. 462/2006 pentru finanțarea programului, s-au alocat, până în prezent, aproximativ 420 de milioane de lei. Restul sumei, circa 1,7 miliarde de lei, va fi alocată pentru finanțarea programului în perioada 2015-2020.

Actul normativ adoptat de Guvern răspunde solicitărilor adresate Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice de către Asociația Municipiilor din România, Asociația Profesională COGEN România (care reunește producători și distribuitori din 20 de localități), precum și Asociația Române pentru Promovarea Eficienței Energetice.
Programul guvernamental are următoarele obiective:
- modernizarea, retehnologizarea şi dezvoltarea sistemelor centralizate de alimentare cu energie termică a localităţilor;
- eficientizarea, creşterea accesibilităţii şi îmbunătăţirea calităţii serviciului public de alimentare cu energie termică a localităţilor;
- promovarea surselor de producere a energiei în cogenerare de înaltă eficienţă, pe baza cererii de energie termică utilă, diminuarea consumului de resurse energetice fosile şi îndeplinirea angajamentelor României privind eficienţa energetică şi resursele regenerabile.

În cadrul programului sunt cofinanțate de la bugetul de stat lucrări de investiții realizate de unitățile administrativ-teritoriale în care furnizarea energiei termice către populație se realizează în sistem centralizat.

25/06/2015
Eveniment MediaUno
Grupul de Presa MediaUno, in parteneriat cu Federatia Patronala ACUE, organizeaza conferinta cu tema “Legea privind energia termica in cogenerare si implicatiile asupra pretului caldurii”, ce va avea loc la data de 25 Iunie 2015, orele 10.00-13.00, la Hotel Pullman, Bucuresti.

24/03/2015
Invitatie Conferinta Anuala COGEN Europe

17/02/2015
Emisiune Pressalert LIVE
Vasile Munteniță, presedintele Asociatiei Profesionale „Cogen Romania” va fi prezent în această seara,
de la ora 20.00, in studioul HDV, la emisiunea PRESSALERT LIVE

09/02/2015
Scrisoare deschisa
Finantarea de catre Uniunea Europeana a reabilitarii, modernizarii si dezvoltarii Sistemelor de Alimentare Centralizata cu Energie Termica din Romania

02/02/2015
Prof. Dr. Ing. Aureliu LECA

30/01/2015
Thermal Energy Forum 2015

Noul sediu COGEN ROMANIA

05/12/2014

Noul sediul COGEN ROMANIA se afla in Bucuresti, Bvd. Lacul Tei, nr. 1 - 3, etaj 5, sector 2. Persoane de contact: Vasile Muntenita - presedinte, mobile: 0745649536; e-mail: vasile.muntenita@romelectro.ro; Florentina Vulpescu - consilier, mobile: 0723157907; e-mail: office@cogen.ro

08/08/2014

De catre cine este sabotata TERMOFICAREA in Romania???

A se vizualiza linkul urmator: https://www.youtube.com/watch?v=XwqlwuBUsrI&feature=youtu.be

sigla

Asociația profesională

COGEN România

a Producătorilor 

de energie

electrica si termica

în cogenerare